DISCIPLINES

PILATES 

Rust en inspanning worden door de juiste melodieën begeleid.  Je werkt aan een evenwichtig spierensysteem dat soepel en versterkt is.  De oefeningen richten zich op diepliggende buikspieren, bekkenbodemspieren en de spieren die je rug stabiliseren.

BOOTCAMP

Wil je graag eens goed zweten, je uitleven en grenzen aftasten op jou niveau ? Dan is bootcamp iets voor jou ! Man of vrouw, fit of beginnend, op zoek naar een stevig potje sporten  in een motiverende sfeer : van harte welkom ! We gebruiken allerhande materiaal en werken zowel op kracht als op conditie.  Wie gaat er de uitdaging aan ?

Het is een spierversterkende trainingsmethode.  Het doel is om kracht en uithouding te verbeteren door intense trainingen.  In groep sport je intenser zodat de efficiëntie van de training verhoogt.

YOGA - Vinyasa Yoga

Dit is een dynamische yoga flow.

CIRCUSTECHNIEKEN

Op een speelse manier verken je een mix van verschillende circustechnieken.  Je krijgt de kans om op eigen niveau circustrucs in te oefenen.  Samenwerken, fun en inspanning op éénieders niveau zijn hier de sleutelwoorden.  Circustechnieken zijn ideale uitdagingen voor motoriek, samenwerking en volharding.

DAMES FIT !

Wil je op een leuke manier aan een strakker figuur en soepele gewrichten en spieren werken ? Hou je van motiverende achtergrondmuziek en een dito sfeer ? We warmen op, werken met matjes, banken, elastieken, ballen, steps en meer.  We versterken armen, benen, buik, heupen, rug en taille.  Eén uurtje is zo voorbij en je hunkert al naar de volgende les.

FIGUURTRAINING

Ritmische muziek neemt je mee in een stevige, maar haalbare training van alle spieren in ons lichaam.  We richten ons op een verbetering van ons figuur via de borst-, bil- en buikspieren.  Na een uurtje sporten ga je voldaan en opgeladen naar huis.

STEP

Basistep op hippe muziek waarbij we eenvoudige pasjes combineren met een portie conditietraining.

KLEUTERDANS

De kleuters ontdekken op een speelse en fantasierijke manier hun lichaam en de wondere wereld van dans.  Dansplezier staat centraal.  Vanuit een thema wordt de fantasie, de creativiteit en de dansbeleving gestimuleerd.  Een leuke, actieve en gevarieerde dansles, afgestemd op de leefwereld van de kleuters.

KIDSDANCE

Bij Kidsdance kunnen stoere jongens en lieve meisjes terecht van 7 tot 9 jaar die graag dansen.  We dansen en swingen op de leukste liedjes.  Plezier gegarandeerd !

MULTIMOVE

Kinderen die 3 jaar worden zijn niet alleen schoolrijp, maar zijn ook klaar om zich fysiek te ontwikkelen en om te leren omgaan met sport en spel.  Met een tikkeltje fantasie en allerhande klein en groot materiaal zetten wij jou kleuter aan tot beweging.  Ons hoofddoel is bewegen, maar we stimuleren uiteraard ook de ontwikkeling van sociale vaardigheden en grove en fijne motoriek en dit alles op een speelse manier !

MULTISKILLZ

MULTISPORT

Misschien weet jou kind nog niet welke sport kiezen, of houdt het van alle sporttakken, dan is multiSPORT de perfecte keuze.  Hierin komen zowat alle sporten aan bod.  We proeven eens van de balsporten, maar ook van slag- en terugslag sporten en individuele sporten als atletiek en turnen.

MULTIGYM

Wil je meer ontdekken van de verschillende vormen van turnen, dan is multiGYM iets voor jou ! Je maakt kennis met de basis gymnastiek, tumbling, trampoline, air track, ... op een speelse, plezante en actieve manier.

TUMBLING - TUMBLING XTRA

Het spreekt tot de verbeelding : overlsag, flik, een reeks salto's.  Maar daarvoor zijn snelheid, vormspanning, techniek en souplesse een basisvereiste.  Wij starten bij koprol ...

De les 'Tumbling Xtra' is een extra oefenmogelijkheid.

POUND ROCKOUT WORKOUT

Een intensieve cardiojamsessie die gesimuleerde drums combineert met lichte weerstand.  De training combineert cardio-, pilates-, krachttrainingselementen en plyometrische en isometrische bewegingen.  Met de continue beweging van het bovenlichaam met behulp van de lichte 'Ripstix' verander je jezelf bij elk nummer in een calorieverbrandende drummer.  VOORAF INSCHRIJVEN !

YOGALATES

Yogalates combineert het beste van yoga en pilates ! De staande en zittende houdingen uit de yoga worden afgewisseld met dynamische pilatesoefeningen.  Al deze oefeningen worden uitgevoerd met een bewuste ademhaling.  Yogalates is de ideale pratice voor mensen die willen ontspannen maar tegelijkertijd hun lichaam willen trainen, met de focus op het verstevigen van de rug-, bil-, buik- en beenspieren.

KINDERYOGA

Drie kwartier, meer hebben de kinderen soms niet nodig om tot rust te komen.  Kinderyoga zorgt op een speelse manier voor een correcte ademhaling en een juiste houding.  Op eigen niveau ontdekken de kinderen de mogelijkheden van hun lichaam.  Een combinatie van uitdagingen, creativiteit, rust en vooral plezier !

ZUMBA

Ontstaan in de States en intussen een wereldwijde hype ! De Zumba lessen bieden je een party-workout waarbij je vergeet dat er intussen gewerkt wordt aan conditie, kracht en zelfvertrouwen.  Eenvoudige dans- en fitnesschoreografieën op Zuiderse ritmes en hedendaagse deuntjes waarbij ontstressen, bewegen en vooral amuseren centraal staan ! Iedereen welkom !

BOOTCAMP FAMILY

BBB

Eerst spreken we de uithouding aan : we stomen alle spiergroepen klaar voor de krachtoefeningen met een hevige opwarming op muziek.  Nadien worden er krachtoefeningen met gevarieerd materiaal gegeven die zowel de spiergroepen billen, buik en borst extra aanpakken.  We ronden steeds af met lenigheid en relaxatie.  We bouwen de lessen op om de algemene uithouding en de spiergroepen geleidelijk te ontwikkelen.  We zien je graag zweten, maar dit in een aangename en aanmoedigende sfeer en met een leuke groep actieve dames !

POWERYOGA

Poweryoga is een minder spiritueel gefocuste vorm van yoga waarin veel asanas (yoga houdingen) met elkaar worden gecombineerd.  We laten de asanas in elkaar vloeien en houden ze soms wat langer aan, zo werken we aan zowel kracht, lenigheid als lichaamsbewustzijn op een intensieve manier.  Een basis in yoga mag maar is geen noodzaak.  De les is voor iedereen toegankelijk omdat we werken met eigen kunnen.  Dit allemaal in een rustige vertrouwde sfeer en op ontspannende muziek.

DANCEPLEASURE (vanaf 10 jaar)

Kom naar hier voor een jaar dansplezier ! Ontdek de verschillende dansstijlen, maak nieuwe vrienden, leer jezelf beter kennen.  Laat die danstalenten bij onze toffe groep maar komen !

KNUFFELTURNEN

Knuffelturnen is genieten, voelen, ontspannen en beleven ! De nadruk ligt zowel op knuffelen als op turnen.  Via speelse ontspannings- en behendigheidsoefeningen krijgen de peuters, samen met de ouder/grootouder/tante/...de gelegenheid in vertrouwde sfeer samen te bewegen.  De relatie tussen de kleuter en de volwassene staat centraal, maar de relatie tussen de kinderen wordt ook gestimuleerd.  Samen met iemand waarop ze vertrouwen en waarbij ze zich veilig voelen, ontdekken ze de mogelijkheden van hun lichaam.

ROPESKIPPING (7 tot 12 jaar)

Of beter bekend als 'touwtjespringen' ! Benieuwd naar wat je allemaal met een touw kunt doen ? Tijdens onze wekelijkse les zullen we op een speelse manier kennis maken met alle sprongen en trucjes die je zowel samen als apart kan doen, maar het hoofddoel is en blijft plezier maken !

WOBBELGYM

Het is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen, samenwerkingsspelletjes, ... Een les wobbelgym bestaat uit een afwisseling tussen actieve en passieve fases, waarin ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan.  Elk kind heeft tijdens de les zijn eigen wobbelboard en matje ter beschikking.  VOORAF INSCHRIJVEN.

FREERUNNING

Zie je een straat als een uitdagend hindernissenparcours ? Wil je je helemaal uitleven met lopen, springen, klauteren en slingeren ? Hier kun je het oefenen in een veilige omgeving met matten en toestellen.  Je werkt ook op een toffe, creatieve manier aan je techniek, lenigheid en kracht.

TRAMPOLINE

Heb je zin om eens te kijken hoe hoog jij wel kan springen en welke acrobatische trucs je in je mars hebt ? Bij trampoline leer je op een veilige gestructureerde manier trampoline springen op zowel mini-, dubbele mini als maxi-trampoline ! Je leert de basissprongen, verschillende salto's, leuke trucjes en dat op jou niveau !